BAYSWATER

Budget £300,000+

This project involved the complete redesign and re-configuration of a large,  two-bedroom Grade II listed apartment in Bayswater, West London. The property, set over two floors, hadn’t been touched since the 1970s and lots of the original features had been either covered up or destroyed. We worked closely with Westminster City Council and English Heritage to restore the space to its former beauty while creating a space that was set up for modern living.

Moulds of the original cornice was taken so it could be reinstated in areas it had been damaged or removed, oak herringbone parquet floor was installed throughout the ground floor and a working fireplace with marble surround were installed. We installed underfloor heating and integrated speakers throughout, a solid oak staircase, bespoke kitchen and extensive bespoke joinery. We made bespoke window dressings throughout including curtains and pelmets for the original full height French windows to the reception room. 

Our clients were delighted with the transformation of a dull and lifeless property into a beautiful family home filled with colour and personality. 

1/14

© 2020 Hearne House Ltd.

  • Hearne House Facebook Page